BioFuels Technologies Forum  

Go Back   BioFuels Technologies Forum > FORD SUPER DUTY / HEAVY DUTY DIESEL > 03-07 6.0

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-13-2018, 11:27 PM
randyo156 randyo156 is offline
Senior Vegistroker
 
Join Date: Dec 2010
MacGyver Rating: 4
Posts: 429
Default 06 no fuel pressure

Hello all, looking for some help here
I have a 6.0
has a v3 on it, have not used it in years.
Friday I was driving down the highway and lost fuel pressure, stalled out
I have noticed fuel pressure was not keeping up under wot on previous occasions and
starting takes 15 seconds now, warm or cold.
I was quite certain my fuel pump died, however I am not sure it is getting power (put the two plugs on a spare pump it did not turn on (spare pump could be bad too)

SO first question, how do I check if pump is getting power.

Second if it is not, where do I look first
checked fuse and pcm relay,
third, the shut off in passenger foot area, is this button supposed to stay depressed?. I can find it, feel it, push it etc, it does not stay down, also had someone hold it down and turn key, fuel pump did nothing

4) I remember some little jumper thing back in the day, what was that
5) If i can't find it can i just unplug the v3 clips?
6) Is there a way to test my fuel pump (can I power it using 12 v from the battery to test it
Thanks much, we will be working on it tomorrow at 8:15, I am kinda under the gun here as we are to get slammed with a snow storm tonight and tomorrow and my primary plow truck is down.
Thanks all
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2018, 01:16 AM
erbilabuc's Avatar
erbilabuc erbilabuc is offline
Gettin Greasy
 
Join Date: Jan 2011
Location: Camp Lejeune
Posts: 504
Default

FIrst question is when was last time donaldson filter was changed? If filter is clogged from so many years of sitting then the pump will do nothing like youre saying.
You should have 2 different switches. One to control the system and one for the purge valve.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2018, 12:49 AM
randyo156 randyo156 is offline
Senior Vegistroker
 
Join Date: Dec 2010
MacGyver Rating: 4
Posts: 429
Default

Donaldson is so old it has holes rusted through. I was not attempting to use the v3 system havent touched the switches in years. I just randomly lost power to d2 pump while driving down the highway
I found the pressure switch was damaged, had an extra one on the shelf, that solved the problem.
So glad to be back on the rd.
I ordered a new pre filter and donaldsons to try to get the v3 back to life

THanks for the help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.